Kremasta juha od karfiola od brokule

Brokula nije za sve. Moja obitelj (posebno muška frakcija) razvila je izraženu alergiju na brokoli i odmah započela štrajk svaki put kad su jeli brokoli. Stisnuvši zube, očistio sam netaknutu brokoliju sa stola.

U mirnom času sjeo sam i razmišljao o tome kako mogu svoje ljude razveseliti zelenim povrćem. Malo naprijed-nazad, malo eksperimentirajući - i gle, iznio sam ga.

Brašno nasjeckajte nasjeckani luk i tri češnja češnjaka u malo masnoće. Dodajte dvije litre juhe. U juhu kuhajte oko 300 g brokule i 300 g karfiola (pripremljenog na masu, a ako želite i više). Zatim pire. Dok se miješa, umiješajte u paketić krem ​​sira. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem. Preko toga pospite peršin, poslužite s puno krutona.

Također možete izostaviti krem ​​sir i umjesto njega uzeti ribani sir. Odličan je ukus! Ili ispržite nekoliko kockica slanine u tavi i poslužite dodatno; pa se svi mogu poslužiti slaninom. Usput: rekao sam svojim muškarcima da je juha napravljena od karfiola i špinata. Oni su glatko vjerovali.

Krem juha od brokule - Fini Recepti | Prosinac 2022