Nježno i jeftino čišćenje lica krpama od mikrovlakana

Čovjek koji piše savjet na kozmetičku temu? Je li to moguće? Mislim da je tako, jer moj savjet nema nikakve veze s kozmetikom u klasičnom smislu. Radi se više o unisex savjetu za njegu, koji je namijenjen i tati i mami. Što se tiče Vorgeklänkela.

Otkad su se u mladosti pojavili prvi pubertetski prištići, tražim vrhunsku metodu čišćenja kože lica. Od majke crvenokose naslijedio sam vrlo osjetljivu kožu. U to je vrijeme ona (kasnih 1970-ih) uvijek koristila tekući sapun za lice Sebamed, a držala se svog reklamnog slogana? PH neutralno? za konačni zaključak mudrosti. Bio sam u dobi u kojoj još uvijek vjerujete u njegove roditelje (neke) i logično se služio majkom Sebamed narednih godina. Kasnije, u studentskim danima, ovaj bi lijek samo raznio moj čvrsto izračunati Bafög okvir. Stoga sam pribjegao svemu što je bilo oko (WG) ili jeftino. Nikad nisam bio zadovoljan: ni sa Sebamedom, ni s jeftinim tonikom ili mlijekom za čišćenje. Sve je bilo nekako čisto, ali moja koža je uvijek patila. Ponekad više, nekad manje.

Ova dilema nastavlja se tijekom mog odraslog života: suha i crvenila kože od pranja, masna koža i velike pore bilo koje kreme protiv isušivanja. Imao sam sve Man-care serije poznatih i skupih proizvođača, sve dok mi jednog dana četvrtasta tkanina dužine ruba 15 centimetara nije promijenila život. Eto, barem život moje kože lica. Moja prijateljica radila je kao šminkerica u kazalištu i stalno se morala baviti nanošenjem i uklanjanjem mnogo šminke. Stoga sam je kao stručnjaka pitao koji lijek će preporučiti za moju (nehranu) kožu. Na trenutak je nestala u svojoj kupki i vratila se s krpom. "Ovaj?" Rekla je, "tkanina od mikrovlakana. Samo je navlažite toplom vodom i njome trljajte lice. Je li moguće koristiti i šminku, čak i vodootpornu? Uzeo sam krpe, osjećao se kao fini krpe. "Ako je prljav", nastavio je moj poznanik, samo ga baci u praonicu od 60 stupnjeva. Te stvari koristimo na poslu cijelo vrijeme?


Vraćajući se kući, pitao sam Dr. Google, što misli o ovim ručnicima i evo: gle, našao sam bezbroj komentara oduševljenih korisnika koji su potvrdili izjavu mojih poznanika. čak i šminkanje na bazi vode, dječja igra, "rafinirana slika kože". uštedite mi novac za skupe proizvode za čišćenje? i tako dalje. Na web stranici poznatog pečenja za kavu (koja je sada poznata po nečemu osim kave) napokon sam pronašla trostruko pakiranje krpe za nešto manje od deset eura. Kliknuli, naručili i isporučili. Jedan šal je bio ružičasti, ali dobro, što sam očekivao po ovoj cijeni? Sada ga koristim za monitor svog računala.

Cijela ova priča dogodila se prije otprilike dvije godine. Od tada, osim krpe od mikrovlakana i vode, nisam koristila ništa drugo za čišćenje. Moja koža puno mi zahvaljuje: Manje crvenilo, manje pore i potpuno čisti osjećaj. U međuvremenu, imam kolekciju tih krpa raznih proizvođača. Uvijek koristim jedan na dan, jednom ujutro i jednom navečer, onda dođe do rublja. U svom krugu prijatelja, marljivo radim misionarski rad u mikrovlakni i do sada sam dobijao samo pozitivne povratne informacije i od šminkera i od neuvjerljivih muškaraca. O da, još jedna stvar: čitala sam komentare ljudi na Internetu koji koriste komercijalne kućne ručnike od mikrofibre za čišćenje lica. Nemam iskustva s tim. Sve što je ovdje napisano odnosi se na posebne maramice za mikrofibre.

Prije pisanja ovog posta istražio sam nekoliko činjenica o ovim štiklama. Evo rezultata:

  • Surfaktanti i emulgatori sadržani u gotovo svim sredstvima za čišćenje lica otapaju vlažne masti u koži i slabe prirodnu barijeru kože. Prilikom čišćenja krpom od mikrovlakana pH ostaje u ravnoteži, a kožna barijera stabilna.
  • Postoje krpe od mikrovlakana koje sadrže antibakterijske ione srebra kako bi ih duže održale svježim i higijenskim. Međutim, ti su ručnici puno skuplji (oko deset eura po ručniku).
  • Mikro vlakna maramica za čišćenje lica otpadaju na stotinu snage ljudske dlake i mogu apsorbirati sitne čestice prljavštine iz pore na koži.

Kupite sada M&H-24 maramice za čišćenje lica, maramice od mikrofibre tkiva, čišćenje kože, čišćenje lica, 6e? M&H-24 maramice za čišćenje lica, maramice od mikrofibre tkiva, čišćenje kože, čišćenje lica, 6e? 13.95? 7,90 ?

Za mene osobno nijedna druga vrsta čišćenja lica nije više upitna, pod motom: "Kožu ostavljam samo krpama s vodom i mikrofibrom." Uz to, uštedim novac krpama i čuvam okoliš.Možda je netko već stvorio iskustva s ovim krpama među vama i može se prijaviti u komentarima. Znatiželjna sam.

You Bet Your Life: Secret Word - Sky / Window / Dust | Svibanj 2022