Samo napravite sampon

Vjerojatno znate problem: Budući da ste jednom potrošili ne samo malo novca za šampon? Ali kosa i dalje ne izgleda baš dobro nakon pranja. Alternativa može biti stvaranje vlastitog šampona i na taj način udovoljiti individualnim željama i potrebama korisnika.

Zato je bolje raditi sami

Nije neuobičajeno da industrijski proizvedena kozmetika sadrži sastojke čiji je cjelokupni proizvod jeftin, a samim time i pristupačan. Međutim, ne tolerira li svaka osoba ta sredstva? Prhut, svrbež, lomljiva kosa pa čak i opadanje kose mogu rezultirati negativnim posljedicama. Mnogi oboljeli godinama pokušavaju pronaći odgovarajuće sredstvo za pranje kose. Ali većina ih je razočarana. Ako ste takvi, onda pokušajte stvoriti vlastiti šampon. Osim što su mu potrebne baze, možete dodati sve mirise i ljekovite esencije što god želite? i što vaše tijelo može podnijeti. Eksperimentiranje je zabavno i čak će vam olakšati novčanik.

Tako uspijeva baza šampona

Prvo, pristupite sapunu komercijalne jezgre. Trebate oko 15 grama. Obratite pažnju na što bezopasniju moguću proizvodnju, u kojoj nisu obrađeni dodatni sastojci. Sapun naribajte na kuhinjskom rezanju i prelijte ga posudom od 300 mililitara kipuće vode. Dodajte i malu vrećicu sode bikarbone kako bi liker bio neutralniji i tako se približio ph vrijednosti kože. Sad dobro promiješati? i ostavite da se sve odmori nekoliko sati. Rezultat je viskozna smjesa koja ima blago sapun, kao osnovu za pranje kose, ali već je prikladna. Bilo da koristite šampon čist ili rafiniran drugim uljima i aromama, ovisi o vama.


Šampon postaje senzualno iskustvo

Možete varirati cijeli postupak proizvodnje miješanjem u bilje, cvijeće i druge esencije. Možete koristiti tradicionalne vrećice čaja, mirisne vrećice iz trgovine zdrave hrane, svježe ubrane trave i plodove svih vrsta. Usitnite ove sastojke i prelijte sa šalicom od oko 0,2 litre kipuće vode. Prosijeni juha daje u vrućem stanju upravo napravljeni šampon. Ako je količina sada vrlo tanka, obogatite je da osjetite s malo sode bikarbone i Kernseifenflocken. Ponovno pažljivo promiješajte i ostavite da se sve ohladi. Zatim otopinu možete prenijeti u čašu ili bocu.

Priprema balzama

Zdravi i čisti kao što je šampon u početku ima učinak odmašćivanja. S jedne strane, to je poželjno kako bi se postiglo čisto stanje kose. S druge strane, čini frizuru nakon pranja, ali pomalo krhkom i trebala bi dovesti do toga da vlasište bude lako perut. Sapun se sada suzbija odgovarajućim ispiranjem. Uzmi litru lonac s ugodno toplom vodom. U njemu miješate žlicu jabučnog octa? što je više moguće bez aditiva. Masirajte tekućinu u kosu i vlasište, nakon toga je ne morate prati. Ispiranjem odmašćivanja kose i kože zaustavlja se sve ljuske.

Pogodno za sve

Osnovni šampon trebao bi vam pružiti način zdravog i bezopasnog šamponiranja koji možete napraviti u bilo kojem trenutku po vrlo maloj cijeni. U kojoj mjeri također eksperimentirate s uljima i biljem, ovisi o vašim željama. Imajte na umu, međutim, bilo kakve nekompatibilnosti. U idealnom slučaju, trebali biste polako prilaziti vlastitoj mješavini i više paziti na manje količine, koji sastav ćete dobiti? a što je vjerojatnije da će izazvati iritaciju. Ipak, u nekoliko tjedana možete postići vrlo dobre rezultate, koji su nježni za kosu i torbicu. Jeste li već pronašli pravu kombinaciju sastojaka za vas? Zatim nam recite kako izgleda vaš savršeni šampon.

Sivi efekat kose za samo 10 min. kod kuće ❤Uradite same /Amila Spa | Lipanj 2022