Moja "bakin jelo"

Danas bih vam želio predstaviti vrlo ukusan obrok, koji nosi naslov "Baka-jelo", jer to znam od svoje bake. Ni ona nije imala ime za to. Također je vrlo jednostavno:

Pržite luk do staklastog oblika i istovremeno dodajte mljeveno meso (bilo da je miješano, preostalo vam je samo svinjetina ili govedina, uvijek ću uzeti pakovanje od 500 g), inače će luk biti previše mračan. Uzmite veliku tavu ili tavu za pečenje. Dok se mljeveno meso ljuti, 2 - 3 paprike se režu na sitne komade, a zatim u tavu za pečenje. Ako sve ima željeni ten, prelijte vodom (oko 500 ml), a zatim kečapom (ili propuštenom rajčicom) do željene konzistencije (to je, mislim, dok umak ne dobije željenu debljinu). Čitav onda oko pola sata pirjati. S vremenom možete pokrenuti rižu i kad su oba spremna, poslužite.

Nažalost, ne mogu reći kako izgleda začin od propuštenih rajčica, jer uvijek uzimam kečap. Hrana je u mom krugu prijatelja s velikom popularnošću i uvijek se jede. Obično se od mene traži da to skuham kad me pozove jedna ili druga osoba. A ako ga kuhate u količini koja je navedena (500 g mljevenog mesa, 2-3 paprike), onda je to dovoljno za 3 - 4 osobe.

Moja mama kuha najbolje EP01 | Veljača 2021