Ananas Vanilija desert

vrijeme

Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja ili pečenja: 15 min.
Period odmora: 2 sata
Ukupno vrijeme pripreme: 2 sata i 25 minuta

Konzerva komada ananasa od 500 g ukupne težine / 340 g težine voća, dugo je postojala na mojim policama za skladištenje i čekala njihovu upotrebu. Jučer mi je trebao jednostavan, brz, ali ukusan desert i tako se konzerva s komadima ananasa napokon nahranila na ukusan oporavak.

Imala sam sve potrebne sastojke za desert u kući i tako sam započela s stvaranjem ovog jednostavnog, ali ukusnog deserta.

Sastojci za 3 do 4 obroka

 • 1 limenka komada ananasa, težina voća 340 g
 • 1 pck praha pudinga od vanilije
 • 2 pck vanilin šećera
 • 1 narezana žlica šećera
 • Mlijeko za napuniti sok
 • 200 ml vrhnja

priprema

 1. Stavite komade ananasa sa sokom na sito i uhvatite sok. Komadići voća odložim nakon što ih ocijedim u zdjeli sa strane.
 2. Sakupljeni sok napunila sam mlijekom do 400 ml. Malo ove smjese soka zadržala sam i pomiješala sa vanilin šećerom i EL normalnim šećerom u prahu za puding.
 3. Smjesa sok-mlijeko dovedena je do vrenja dok se miješa, nakratko se ukloni s grijaće ploče i sada se umiješa umiješani prašak od kvasine. Na površini za kuhanje smjesa se ponovno prokuha, a zatim doda u zdjelu u kojoj isušeni komadi ananasa već čekaju puding. Puding se ponovo pomiješa s komadićima voća i sada bi trebao neko vrijeme hladiti na sobnoj vatri.
 4. Kad se to napravi, kremu možete tući vrlo ukočeno, a zatim je podnijeti pod ananas-vanilin puding. Ovo se sada prenosi u lijepe posude za posluživanje i može se ohladiti u hladnjaku.
 5. Za ukras sam zadržala nekoliko komada ananasa, dodala ih pudinzima i zaokružila ukras listovima metvice.

Nadam se da ćete uživati ​​u kuhanju i imati dobar apetit dok jedete ovaj ukusni i svježi desert.

Kolač sa ananasom - video recept | Lipanj 2022