Skratite zadnju duljinu haube

Kapica moje tanke ljetne jakne od kiše može se mijenjati samo u prednjoj širini, ali ne i u duljini leđa: Svakim nošenjem ona je kliznula vrlo duboko u lice, a ja sam je zauvijek gurao natrag.

Lijek sam uspio na sljedeći način:

Navukao sam jaknu, zatvorio je za bradu, obukao kapuljaču i zavezao je kao da je pripremljen za nadolazeći baltički kišni povjetarac. Tada sam napravila križni preklop na stražnjoj strani glave i grubo ga zalijepila s desne strane = vanjske tkanine papirnim štipaljkama - imajući na umu činjenicu da svakim šivaćim strojem zašijete iglu za šivanje, prilikom stavljanja uložaka, ali i iglom nepovratno male rupice u dosad probijenom propusnom i vodootpornom materijalu , Šivenje preklopa s desne na vanjsku stranu nije stoga bilo opcija, jer bi rupe tada imale izravan dodir s kišom. Stoga sam ovaj prvotno grubo položeni nabor ponovo formirao, ali iznutra (sa strane obloge).

Prije stvarnog šivanja provjerio sam duljinu = širinu šava i također provjerio nije li kapuljača u upotrebi (kada lagano visi preko vrata), novi šav nije vidljiv. Nakon šivanja, usudio sam se glačati novi šav s desne strane pod krpom, s dopuštenom šavom prema sredini glave, tako da kiša barem pada.


Kao što se može vidjeti na fotografijama, kapuljača, promatrana sa strane, ovom je novom šavu napokon dobila trajni izgled glave. Oblik!

Jer (također deblje, čvršće) jakne od kiše / na otvorenom, gore spomenuto šivanje je naravno izostavljeno, jer ove jakne gotovo uvijek imaju podesiva duljina kaputa, koja mora prkositi u jesen / zimi mnogo češće od vlažnih ...

Još dva naputka:

Za šivanje osjetljivog gornjeg dijela upotrijebio sam takozvane Microtex igle, koje imaju posebno oštar, šiljast vrh. Dostupni su u veličinama 60-80, klipovi su im označeni ljubičasto. Microtex igle lakše prodiraju u fina tkiva i ostavljaju optimalno malu rupu u tkanini. Microtex igle idealno su prikladne za svilu, foliju, mikrovlakana, sve obložene materijale i klimatske membrane. Nakon šivanja, šav se može zapečati i posebnim ljepljivim filmom. Ovaj sprej se dobiva i.a. u internetskoj tvrtki "funfabric".

Zabavite se oponašajući i pokušavajući!

2 boyutlu ve 3 boyutlu hapishane işi çiçekli bileklik | Siječanj 2023