Održavate kožne cipele? pa zadržite cipele duže

Svatko tko posjeduje dobre, skupe kožne cipele zna koliko je važna redovita njega cipela. Nažalost, u našem brzom, trendu orijentiranom vremenu gubi se mnogo znanja, pa su ovdje ključne činjenice o njezi kožnih cipela.

Koža treba hranu

Koža se prilikom sunčanja lišava svega što je čini podatnom i otpornijom: vodu i masnoću. Ako je tada "odjeven", tj. Pripremljen za preradu, umjetno se dodaju ulja i masti. Nažalost, ta ulja svakodnevno koriste svoj izlaz. Stoga koži morate redovito davati masnu hranu kako bi ostala podatna i elastična. Ako je cipela pod stresom normalno, ima smisla koristiti mast i četku svaka dva do tri tjedna. No, obrišite cipelu suhu nakon svake upotrebe ili je četkom obrišite, tako da prljavština nema napadnu površinu. Zatvorene cipele, posebno muške cipele, usput, ne treba nositi svaki dan, već ih uvijek provjetravati jedan ili dva dana kako bi se posljednja preostala vlaga mogla osušiti? najbolje s dobro uklapajućim stablima cipela.

Mokre cipele se pune novinama i polako se suše? Ni na koji način na grijaču ili na grijaču, to čini kožu napuknutom! Ako se cipela ne nosi dulje vrijeme, ona će se očistiti, opskrbiti tankim slojem laka za cipele i pohraniti u tekstilnu vrećicu.


Prljavština mora ići

Prije nego što odete na njegove cipele s sredstvima za njegu, mora li se svako malo prljavštine ukloniti? zrno prašine može napraviti i ružne ogrebotine. Suhu prljavštinu najbolje je ukloniti četkom za grubu prljavštinu, a cipele od antilop s četkom. Možete si pomoći i s malo vode, a zatim morate cipelu prije sušenja osušiti, ali temeljito.

Njega

Kao briga za glatku kožu je visokokvalitetni vosak za cipele ili hranjiva krema za cipele. Najbolje na prirodnoj osnovi, kao što su proizvodi od tapira, kemijski proizvodi mogu radije oštetiti kožu. Finije cipele poput ženskih pumpi, možete tretirati samo kremom, veće i grublje poput muških cipela ili čizama s voskom.

Primjena dvaju slijedi različite principe: Iako se voskom treba pola sata nahraniti, trebali biste odmah polirati cipelama tretiranim kremom, jer je suhu kremu teško ukloniti. Oboje se ravnomjerno nanose u tankom sloju četkom s aplikatorom ili mekom krpom (npr. Stara majica). Voskom je to lakše ako ga malo zagrijete, stavite na sunce ili na grijanje.


Boja ili ne? Ako posjedujete mnoge cipele različito obojene, trebat će vam bezbojni proizvodi za njegu. Inače možete dobro prekriti s kremom za podudaranje boje malim Schmarrenom.

Cipele su najbolje polirati mekom sjajnom četkom izrađenom od konjske ili kozje dlake. Djeluje i meka krpa.

Cipele Rauleder obrađuju se nakon čišćenja bezbojnim impregnacijskim sredstvom, pola sata kasnije kožna se tkanina može ponovno postaviti gumenim gumicama Raulederbürste.

Ne zaboravite na kožne potplate, ove se također žele održavati. Za to su povremeno četkani posebnim kožnim uljima. Kupite sada Njega kože od Tapir 100ml Njega kože od Tapir 100ml 11,96 ?

ASEA RENU 28 (hrvatski prijevod) | Lipanj 2021