Jednostavno očistite započete pribor za jelo od nehrđajućeg čelika

Čistili smo svoju ljekarnu kad smo primijetili bočicu 3% vodikovog peroksida u našim rukama. Kupili smo to za čišćenje rana, ali ga nismo koristili.

Pitao sam se što bih drugo mogao učiniti s tim. Budući da sam imao neke ideje i malo istraživao na Internetu. Osim toga, tu su bili i naši pribor za jelo od nehrđajućeg čelika. To se već pomalo postaralo, ali još uvijek u dobrom stanju, ali također dijelom zamrznuto / bez boje.

Slike 2 + 3 prikazuju pribor za jelo s promjenom boje. Sve ostale fotografije snimljene su nakon čišćenja. Nažalost, ne izgleda tako dobro kako se očistilo, ali stvarno je dobro funkcioniralo.


Za savjet:

  1. U bocu s raspršivačem napunite vodikov peroksid 3% (za to sam koristio lijevak).
  2. Stavite pribor za jelo u posudu ili drugu posudu.
  3. Dobro pospite pribor za jelo sa svih strana vodikovim peroksidom 3%, pričekajte 3-5 minuta i ostavite da djeluje, a zatim polirajte mekom krpom. Vidjelo se izravno na tkanini, kako naslage odumiru. Za jače promjene boje, ostavite cijelu stvar da djeluje malo duže.

Ako ne želite dobiti vodikov peroksid na svojoj koži, možete staviti rukavice, ali to zapravo nije potrebno s 3% -tnom otopinom. Ne smije doći u dodir sa sluznicama i očima.

Izvorno sam pročitao da je vodikov peroksid posebno pogodan za čišćenje stare srebrne posuđe.

Samo marginalno, jer sam smatrao vrlo zanimljivim, hidrogen peroksid (ovdje koncentracija može biti veća) vrlo je svestran:

Primjeri:

Vodikov peroksid uveden je prije oko 130 godina u terapiju. Otkriven je prije oko 180 godina.

  • Dezinficira, ubija mikrobe, bakterije, viruse, a može se koristiti i u domaćinstvu za čišćenje.
  • U bolnici je u.a. koristi se i za zacjeljivanje rana (antiseptik) i koristi se u stomatologiji.
  • Može se koristiti kao sredstvo za izbjeljivanje, djeluje dobro protiv plijesni i tako dalje. prilikom izbjeljivanja i bojenja kose za upotrebu.
  • O njemu postoje dobre informativne knjige, ali na internetu ima i puno zanimljivih podataka, smatrao sam da je sve to prilično uzbudljivo. Izvorno sam iz bolnice poznavao samo vodikov peroksid (3% otopina).
  • Vodikov peroksid (3% otopina) može se dobiti relativno jeftino u ljekarnama.

Mislim da ću ga ubuduće sve više koristiti za čišćenje i čitati me više.

что будет если приготовить/заварить кофе и пить кофе не правильно? Полезные советы диетолога Скачко | Lipanj 2021