Cork - novo u trendu!

Srećom, tražeći materijale za veliku torbu, naišao sam na poprilično nov materijal dostupan na mreži, čija su se obilježja bacala na mene. To je takozvana pluta tkanina.

Mekan je, ugodan na dodir, može se tiskati, veziti, šivati ​​(!!!), utisnuti, zakoviti, utiskivati, može se rezati ručno i naravno ne fringing. Svaki komad koji pokupite jedinstven je komad prirode - izvan tog održivog! Cork ima samo sve sjajne osobine koje muškarac / žena mogu poželjeti od tekstilnog materijala! Tkanina od plute materijal je koji uzrokuje da se sloj plute trajno nanese na podlogu. Tkanine od plute ne možete oprati, samo ih obrišite vlažnom krpom. Priznajte, to je jedina mana.

Cork je dostupan u različitim debljinama i presjecima - nažalost također u različitim kvalitetama. Osim tkanine, obrađuje se i od pluta od plute i plute od plute.


Sljedeći dijelovi moje torbe izrađeni su od plute (moja odabrana debljina je oko 0,7 mm)

  • što je najvažnije, slova na prednjoj strani
  • dno torbe
  • donji 6 cm prednjeg i stražnjeg dijela, kao i bočni dijelovi
  • sve oznake sa patentnim zatvaračem (sve je funkcioniralo drugačije: pleten, šivan, zakopčan ili valjan na resice)
  • bočne intervencije na gornjem patentnom zatvaraču, koje bi trebale namerno spriječiti uvid i intervenciju u vreći
  • dva Taschenbaumlera
  • pojačanje kratkih ručica i - i posljednje, ali ne najmanje bitno
  • Pozadina za samostalno izrađenu osobnu etiketu koja je ušivena sa strane torbe.

Brzo su pronađeni kontrastni materijali za uobičajenu obradu u velikoj vreći: takozvana posteljina na otvorenom koja je blago impregnirana i na taj način odbija prašinu, ali još uvijek ne krije svoj karakter platna.

Posteljinu sam intenzivno ojačao svjetlom Decovil.

Na stražnjoj strani torbe možete vidjeti vodoravno blago izbočeni džep s patentnim zatvaračem. Iza nje je još uvijek jednako velik odjeljak koji se može zatvoriti magnetskim gumbom.


Na bočnim dijelovima torbe radio sam blago zakošeni prednji džep - na stražnjoj je uskoj strani moja osobna naljepnica. Ovo sam ispisala nakon mnogih pokušaja ogledala na majici folije za lagane tkanine, a zatim glačala na platnenu tkaninu. Kako se to ne slama, uspio sam ga obrezati škarama i šivati ​​na komad plute.

Kad pogledam sprijeda, slova od plute koja sam odabrala jer je primatelj u privatnom sektoru i profesionalnom okruženju vrlo sličan knjigama u ruci. Pisma se nanose u satenskom štapiću sjajnom tankom niti za vezenje i iglom za vez. Odabrao sam duljinu uboda toliko veliku da igla ne može razrezati plutu, a širina uboda je odgovarajuće mala, da je od nekoliko materijala od plute čak i optimalna prednost.

Suprotno tome, vezio sam Taschenbaumlerovu deblju prekrivenu vunenu pređu, koja se jasno primijenila, a vez još više naglasio.


Torba je široka 43 cm, visoka 37 cm i ima dubinu od 14 cm: Tako možete. a. povoljno stavite u mapu A4. Kako ne bi svi mogli neometano gledati u torbu ili mogu biti dugački, ovdje sam radio takozvani uvučeni patentni zatvarač koji ima duljinu 10 cm više, tako da ga možete otvoriti i na taj način vrećicu širiti.

Ali sada na ono što je nama ženama gotovo najvažnije: unutarnji život! Zbog toga sam se rado volontirao za brojne izazove u tehnologiji šivanja.

Podloga za torbu izrađena je od visokokvalitetnog teškog tafta u crnoj i zlatnoj boji. Kao što možete vidjeti na fotografijama, na jednu od dvije velike unutarnje površine šivao sam 5 džepova jedan od drugog s kojih se mogu podići tri srednje igle. Dva vanjska imaju jedan ili dva nabora tako da se u njega uklapaju čak i glomazni mali dijelovi. Ovih pet džepova su podstavljeni i tako izdržljivi. O tim vrećicama je - kako bi bilo drugačije sa ženama - još uvijek džep na patentnim zatvaračima.

Na suprotnom velikom krmnom području stavio sam jednu, veću vrećicu, a koristio sam je kao smeđu mrežicu od smeđih očiju i kao vrećicu za oblaganje maslinove tafte. Za patentne zatvarače unutar vrećice odabrala sam kontrastnu boju - također, tako da ih možete brže pronaći.

Budući da mi je još ostalo nešto tkanine s jastuka za čitanje, koji je bio ispisan knjigama, mogao sam upotrijebiti ovaj pachwork u jednom od džepova na patentnim zatvaračima i cijevima.

Umorni problem tako velikih torbi je u. a. Pronalaženje ključa: Za ovo sam šivao jednu traku, pri dnu karabinera koji čeka da bude zakačen ?.

Također, na jednom od šavova za hranjenje cijele vrećice nalazi se naljepnica na kojoj su obrađeni materijali ispisani - baš kao i u odjeći.

Kako mi je bilo gotovo nemoguće fotografirati se u plićaku vrećice, jesam li slikao unutarnje džepove prije nego što sam stavio cijeli komad hrane u džep?

Tada se pojavilo pitanje pri odabiru kaiševa: Ovdje sam se odlučio protiv plastične trake, jer sjaji tako snažno i često trlja ramena o naš vlastiti tekstil. Osim toga, ne bi odgovarao stilu plute. Tako sam napravila pamučnu vrpcu koju sam i dalje ukrašavala zakovicama pri pričvršćivanju kratke ručke.

Ne samo zakovice, nego i svi drugi metalni dijelovi torbe izrađeni su od starog mesinga, jer smatram da se svojim dimnim-tamnim tonom jednostavno uklapa u tkanine. Također, klizač s zatvaračem tamno smeđih patentnih zatvarača izrađen je od starog mesinga. U narančastoj boji imam dvorišnu robu obrađenu klizačima za podudaranje boja. Svi patentni zatvarači imaju spiralnu širinu od 5 mm, što odgovara robusnom dojmu torbe i može se istovremeno šivati ​​uz dobar šivaći stroj.

Za šivenje šavova kojima sam prošiveo nekoliko šavova, gornji rub torbe ili čak neke šavove na etiketi i čari vrećica, koristio sam deblje dosadne pređe i iglama vrhunskog uboda koji imaju puno veće oko, tako da nit neće suze. Zbog efekta duljina uboda treba biti najmanje 3,5 - 4 (isprobajte je na ostatku tkanine: što je veća, to je više dekorativna).

Our Miss Brooks: Department Store Contest / Magic Christmas Tree / Babysitting on New Year's Eve | Listopad 2021