Voćna intenzivna voda od jabuka i jabuka

vrijeme

Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja ili pečenja: 20 min.
Ukupno vrijeme pripreme: 30 min.

Čistom slučajnošću došao sam do pobjede tijekom pripreme umaka od jabuka, istovremeno vrste soka od jabuka / vode od jabuka:

Prije nekog vremena moj je umak od jabuka bio previše tekuć nakon kuhanja i jabuke sam stavila u sito da uklonim višak vode. Po cijenu skupljene vode primijetio sam da je sok jako jak okus jabuke i odlučio sam ubiti dvije ptice jednim kamenom: Jabučni umak i voda od jabuka!


Danas sam napokon dovršio ostatak žetve jabuke ove godine i pripremio (nadam se) posljednju staklenku jabučnog umaka. Da bih dobio dovoljno osvježavajuće vode od jabuka, postupam na sljedeći način:

priprema

  1. Oguljene, očišćene i nasjeckane jabuke (količina koja odgovara velikoj loncu) stavite u oko 5 litara vode s malo limunovog soka i lagano kuhajte na laganoj vatri (može se kuhati i da pojača okus pored školjaka, ali potom u čajni filter ili platnena vrećica za lakše uklanjanje nakon kuhanja.
  2. Ocijedite jabuke u sito preko velike posude.
  3. Mekani komadići jabuke kao i obično obrađuju Musu.

Sakupljena voda od jabuke prilično je viskozna i ima vrlo intenzivan okus po jabuci. Možete uživati ​​u njemu čistom ili razrijeđenom vodom.

Također, umaku od jabuka nedostaje ništa u okusu i ne razlikuje se od moje konvencionalno pripremljene umake od jabuka, koju ja u osnovi kuham bez šećera ili začina, tako da samo okusite čistu jabuku. Mus ima ukus protivno očekivanjima, zar ne? ili blage, ali ukusne, kao što je uobičajeno za tradicionalnu pripremu mojih organskih jabuka.

Sadrže li mus ili voda vitamine, kod mene je umak od jabuka i voda od jabuka nije u prvom planu. Svakodnevno dobivam vitamine kroz uravnoteženu prehranu voća, salate i povrća.

Voda od jabuka - ja je namjerno ne nazivam sokom od jabuke - ostaje u hladnjaku nekoliko dana i uvjerava s voćnom blagom kiselošću.

Torta s jabukama | Hrana i Vino HR | Studeni 2021