Najbolja ulja za njegovanu kožu i savjeti za upotrebu

Ulja ne samo da organizmu pružaju vrijedne hranjive tvari iznutra, već su idealna i za vanjsku upotrebu. Hladno prešana ulja sadrže najveći postotak dragocjenih sastojaka koji pomažu u oporavku. Također za kosu određena su ulja malo insajderski savjet.

Evo nekoliko savjeta za ispravnu upotrebu određenih ulja. Prije prijave, međutim, uvijek biste trebali proći test kompatibilnosti i alergije!

Savjeti za upotrebu određenih ulja

nevena ulje

Dokazani analgetski, protuupalni učinak nevena čini ih važnim dijelom masti i ulja za kožu. Posebno u jesen i zimu koža može biti osjetljiva na hladnoću i sušu. Ovdje ulje od nevena može imati balansirajući učinak, a može se upotrijebiti i protiv ispucalih usana.


ulje ruže

Kozmetička svestranost i miris čine ovo ulje poželjnom tvari. Ružičino ulje može se koristiti za ublažavanje bolova. Savjet za omotnicu kod menstrualnih tegoba: Lanenu krpu umočite u vruću vodu, a zatim dodajte nekoliko kapi ulja i poklopite. Kao hladni jastučić, pomaže protiv glavobolje. Također poboljšava cirkulaciju kože i nadopunjuje naslage vlage.

kokosovo ulje

Baršunasta meka koža, o njegovanoj i opskrbljenoj najvažnijim hranjivim sastojcima, želimo i još sve. Malo čudo za to je kokosovo ulje. Uz redovitu upotrebu, pomaže protiv malih bora i bori se protiv mitesera i prištića zbog svog antibakterijskog učinka.

avokado ulje

Ovo ulje potiče regeneraciju stanica, podržava ravnotežu vlage i tako štiti kožu od krhke i dehidracije. Voće je posebno zimi pogodno i kao kozmetički pomagač: pire i pomiješano s kremom za ruke, može se koristiti kao lijek za ruke i noge.

Nega i oporavak kose | Ožujak 2023