Izgradite kavez za glodavce sami

U međuvremenu, nadamo se da je poznato da su kaveza za glodavce premala. Ali ako želite kupiti kavez koji je dovoljno velik, već postajete siromašni. Ovdje bi samogradnja mogla biti alternativa koja zaista može ići u novac, ali često je i jeftinija. Također problem ljudima s 2 lijeve ruke? Kao da.

Imam dva različita oblika kućica sagrađenih kod kuće koje je prilično brzo i jeftino graditi. I da, imam dvije lijeve ruke koje su pune palca. Unatoč tome, prilično je dobro funkcionirao.

Dvije su moje kaveze pretvorene kabinete. Dakle, jednom ormar, jednom polica. Kupio sam oba potrebna.


U ormaru su vrata (i rupe na bočnim stranama) pile i zamijenjena ptičjom žicom. Međusobni podovi su već bili unutra (koji su prethodno obojeni sigurnosnim lakom Sabber), u kojima sam vidio rupe. (Roba je ovdje prilično nepotrebna. Muškarci ih rijetko koriste.) Na vratima je bilo zaključavanje, a na drugom svornjak. U njemu (1,60 x 1,40 x 55 cm) nalazi se prostor za 8 štakora. Koštao me najviše 50 eura.

Veličina police bila je podijeljena na tri dijela. Ispred su bila pričvršćena 3 okvira vrata, pričvršćena remenom za klavir (a s druge strane pričvršćivačem s kukom i petljom). Voluminozna žica ponovno se pojavila u kadru. U otvorima za police (oko 10 x 10 cm). Između, rampe. Ormar sam dobio za 2,50, za žicu koja sam platio (za 25 x 1 milion) 15 eura, za zatvaranje i klavirski bend došao je opet 5-10 eura. Sa svojih 208 x 97 x 50 cm i 6 polica dimenzije su za najviše 9 štakora.

Budući da trenutno koristim novine, u kavezima nema zaštite od raspršivanja, ali uskoro bi se trebali nabaviti. Za to imam nekoliko starih stražnjih zidova ormarića, koje pričvršćujem malim kutovima.


Kavez broj 3 čine 4 lakirane tablice i trenutno se izrađuju. Kocka 2x2. Najjednostavniji oblik toga je izgraditi mali okvir za 1-2 stranice (ili jedan za vrh), sve zamotati ptičjom žicom, rupe dolaze u gornjim razinama. Pazi ovdje. Između 2 iverice je karton. Za žene koje ovdje imam, to bi bio poziv da jedem i da imam drugo mjesto za spavanje. Kad sam nakratko upotrijebio kavez kao prijelaz, zalepio sam trake od mikrofibre vlakana oko rupa tamo. Ali nije korisno ako se životinje napušu za 10 minuta. U tom slučaju još nisam imao pojma. Za novi kavez izvadim srednje stvari i ljepim samo dvije ploče jedna na drugu, tako da se stvori minimum zaštite od rasipanja. U svakom slučaju, kavez bi koštao potpuno nove, vjerojatno oko 40-50 eura, s njegovih otprilike 1,10 x 1,00 m i srednjim podom za 4 štakora.

Za pristojnu, stvarno visoku zaštitu legla (na primjer, za hrčke) preporučujem pleksiglas. Treba biti malo viši i ne zauzimati cijeli pogled.

Vrlo važno (što sam nažalost zaboravio čak i sa svojim posljednjim kavezom):

To još uvijek možete kontrolirati. Kavez je samo sigurnosni, ako štakori (ponekad i samo nakon višedecenijskih pokušaja) mogu dobiti pogled na bijeg. Dakle, nema lažnih nada, koje će samo pospješiti nevolje nakon toga.


Potpune podove lako je popraviti u većini ormara, kao što bi trebale biti i police. Za dijelove podova ne dođete do zavrtnja.

Za toaletne uglove vrijedi to, ako vam ponestane. Može se onda samo obrisati.

Dakle, nadam se da sam i ja preuzeo nešto zbog čega ću izgraditi (blagostanje) kaveza za glodare. Odgovarajuće brojke uzeo sam sa www.cagecalc.de

Vidio sam i kavez za organe za zamorce. Ovdje se koristio komoda, ali je u suprotnom postupio na isti način.

Nažalost, mogu dati informacije samo za štakore. Cagecalc također pruža informacije za ostale životinje, ali prije svega, izračunajte planiranjem. Web stranica može računati na mnoge životinje u oba smjera.

Prije nego što se zapitate kako dođavola dobijate (trenutno 17, trajno 11) štakora:

Imao sam ugodan broj 6. Jednog sam dobio, jer je prethodni vlasnik mislio da je to koza s neispuštenim testisima. Dva (!) Veterinara su mi to potvrdila. 6 tjedana nakon integracije s mojim Dickenom (i 12 tjedana nakon što sam živjela zajedno s još jednim mužem, što mi je opet dalo sigurnost), škripanje u kavezu pokazalo je da je to još uvijek ženka.

Boks kavez za pse IZRADA -- PREVOZ -- MONTAZA | Listopad 2022