Pripremite sušeni kesten (kesteni, kesteni)

vrijeme

Vrijeme kuhanja ili pečenja: 30 min.
Period odmora: 24 sata
Ukupno vrijeme pripreme: 24 sata i 30 minuta

Kao što je obećano, danas bih vam želio pokazati kako dalje obrađivati ​​sušene kestene / slatke kestene.

Kao podsjetnik: prvo su se kesteni ogulili, a zatim, ako je moguće, uklonili sa smeđe kože, a zatim ih sušili najmanje dva tjedna svakodnevnim okretanjem.


priprema

  1. Jedan uzima za pripremu z. B. ujutro, željenu količinu kestena i stavi u lonac. Zatim napunite hladnom vodom. Za 1 osobu z. B. 10 komada. Pa ih ostavite pokrivene poklopcem preko noći na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Kesteni sada polako, ali uzmi vodu i opet se zgusne.
  2. Radi sigurnosti popodne (ako je voda već postala vrlo zamućena) promijenite vodu i uveče opet, tako da nema neželjene fermentacije.
  3. Sljedeće jutro ponovo dodajte svježu vodu, poklopite poklopcem i kuhajte oko 30 minuta dok ne omekša. Kesteni će ostati lagani kada uklonite smeđu kožu. Ako ih ne biste mogli ukloniti, voda za kuhanje će također postati crvenkasto smeđa. Ovo je samo vizualna mana, ljepši su i privlačniji za gledanje, naravno ako ostanu svijetli.

Saznajte više

Na ovaj način volim pripremiti sušene kestene, a s obzirom da se jako pune, zamjenjuju obrok kad vam se ne sviđa kuhanje. (100 grama sadrži oko 250 kalorija). Ali vrlo su malo masti i zato su dobre za očuvanje.

Ukusno su vrlo slatki usprkos kuhanju, a namijenjeni su i ljudima koji imaju netoleranciju na gluten, blagoslov. Jedem ih svjesno z. Kao i kod uznemirenog želuca, jer oni imaju regulatorni učinak na cjelokupni metabolizam.

Čak i djeca mogu biti ukusna. Dijabetičari bi trebali obratiti pažnju na količinu zbog velike snage.


Naravno, možete dobiti i komercijalno dostupan parni kesten z. B. Naravno kupujte. Ali zašto to ne biste učinili sami, ako imate na raspolaganju dovoljno slatkih kestena ili jednostavno želite sami napraviti proizvod od početka.

Nakon motiva: "Znate što je unutra".

U svojim sljedećim savjetima (koji su još uvijek u radu ;-)) ispričat ću vam ukusan recept slatke rumene rulade i još jednu metodu konzerviranja kestena.

PS: Ako su kesteni i dalje malo tvrdi nakon 30 minuta, to je moglo biti kad su bili jako krupni, a vrijeme za namakanje bilo prekratko, samo pirjajte 15 minuta malim plamenom = lagano pirjajte na niskoj razini.

Zabavite se dok grickalice!

Kesten kolač | Lipanj 2022